--~= Partner =~--

OUTDOOR.SK

--~= Sponzor =~--

Slovenské elektráne, a.s.

NESTLE.SK

--~= Reklama =~--

 
Zdiel’aj!
Zdielaj na FACEBOOK Vybrali.sme Google
 
Bolo tu: turistov.

 
Pilsko 1557 m

03.10.2009 / 1 deň
Výstup na 2. najvyšší vrch Oravských Beskýd.

 

Organizátor: Mapa KST Rokoš

Cena:
14,00 € (421,76 Sk)

Cena zahŕňa:
v poplatku je zahrnuté: doprava autobusom, sprievodca, mapa oblasti s vyznačenou trasou, pamätný list, turistické bingo

Odchod:
Nitr. Sučany 4:30 h, Prievidza 5:00 h

Návrat:
vo večerných až nočných hodinách

Trasa:
Z: Oravské Veselé(chata Pilsko) - Dudová 1095m - Skalisko 1495m Pilsko 1557m - Ž: chata Miziowa(PL) - Č: sedlo Hliny (štátna hranica s Poľskom)

Časy:
Čas výstupu: 2 - 3 h
Čas zostupu: 1 ½ - 2 h


Charakteristika:
Orava je typický hornatý región na severe Slovenska na hranici s Poľskom. Drsný vrchársky kraj patrí medzi najvyhľadávanejšie regióny Slovenska, vďaka svojim atraktívnym prírodným krásam, ale tiež bohatým kultúrnym a historickým tradíciam. Po troch rokoch opäť na Oravu zavítame i my, ale tentoraz na druhý najvyšší vrch Oravy, na Pilsko.

Opis trasy:
Autobus nás vyvezie na koniec hornooravskej obce Oravské Veselé. Stúpať budeme zeleno značeným chodníkom vynúcim sa južnými svahmi masívu Pilska. Strmé stúpania sa budú striedať s miernejšími. Vo vrcholových partiách les začne rednúť a stromy vystrieda kosodrevina. Na vrchol vystúpame po riedkej tráve medzi trsmi kosodreviny. Z vrcholu pokračujeme na sever. Prejdeme cez štátnu hranicu a žltou značkou zídeme na chatu Miziowa. Po doplnení tekutín vyrazíme po červenej značke do sedla Hliny, kde nás na hraniciach bude čakať autobus.

Minimálny počet účastníkov:
35